Nieuws vert
 

Informatiedag 10 november

Samen staan we sterk! KAISZ nu ook voor volwassenen!

KAISZ staat voor kinderen met een auto immuun of een auto inflammatoire systeem ziekte. Kinderen worden echter volwassen. In de afgelopen 8 jaar is gebleken dat volwassen patiënten met een KAISZ-aandoening ook (nog steeds) behoefte hebben aan lotgenotencontact, informatie en belangenbehartiging. 

Het bestuur van KAISZ heeft dan ook besloten om op deze wens in te gaan. We gaan ook een afdeling voor volwassenen starten.  Niet als aparte vereniging maar een KAISZ met twee afdelingen, één voor kinderen (KAISZ) en één voor volwassenen (VAISZ).

Deze uitbreiding starten we met een informatiedag op 10 november aanstaande. Voor deze dag is er een uitdagend programma samengesteld voor zowel de ouders van, en de patiënten (vanaf 12 jaar). De dag is voor leden en niet leden en wordt gehouden in het Hart van Vathorst , Angelinahof 3 in Amersfoort. Deelname is gratis maar aanmelden is verplicht.

Aanmelden info dag

Het programma ziet er vooralsnog als volgt uit:

10.00 uur                            Ontvangst

10.30 uur                            Presentatie “Het nieuwe KAISZ”

11.00 uur                             Lezingen met updates over alle onder KAISZ vallende aandoeningen voor zowel kinderen als volwassenen.

12.30 uur                             Lunch

13.30 uur                             Workshops: Afdeling KAISZ gaat zich buigen over school en alles wat daarbij komt kijken. Afdeling VAISZ gaat de uitdagingen van leven met een chronische aandoening bespreken.

14.30 uur                             Forum over transities gedurende de gehele ziekteperiode. Tijdens dit forum gaat het met name om het delen van ervaringen.

15.15 uur                             Sluiting en mogelijkheid tot napraten.

Uiteraard hoopt het bestuur van KAISZ op 10 november veel belangstellenden als lid van KAISZ/VAISZ te kunnen inschrijven. De website van VAISZ zal pas op 10 november in de lucht gaan.

Aanmelden kan tot 1 november 2018. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding.

Tot 10 november.

Namens het bestuur

Saskya Angevare & Hanny Weustenraad