Nieuws vert
 

Kinderboekenweek 2018

De Kinderboekenweek staat weer op de stoep, namelijk van 3 oktober tot 14 oktober. Het thema dit jaar is vriendschap. Elk jaar krijgen de scholen een lijst vanuit de stichting CPNB waar zij boeken uit kunnen kiezen om aan de kinderen te laten lezen of om deze voor te lezen.

Op deze lijst staat ook ons Prentenboek Zeldzaam. Naast de uitlegt wat een zeldzame ziekte is, geeft het ook goed weer wat het belang van vriendschappen zijn.  Het hebben van een zeldzame aandoening heb je namelijk niet alleen. Hierbij heb je familie en vrienden nodig.

Pip en Mo zijn vrienden en beleven samen een avontuur in het ziekenhuis. Er wordt op een positieve manier invulling gegeven aan het verblijf in het  ziekenhuis en aan hun vriendschap.  Het laat zien hoe belangrijk vriendschappen zijn in een ziekteperiode. Het laat kinderen kennis maken met het ziekenhuis en het laat zien wat een zeldzame aandoening is.

Kortom het is een zeer educatief prentenboekje en het geeft u de mogelijkheid om de klas van uw kind te informeren over de ziekte van uw kind. Grijp deze kans en laat de school weten dat het boekje zeldzaam op de leeslijst staat.  Als zij het boekje voor 24 september bij ons bestellen dan garanderen wij dat het boekje op tijd op de school aanwezig is. 

Bestel hier

September 2018